Sidor

söndag 9 maj 2021

Mitt bästa snabbmatstips

Om jag snabbt behöver mat men inte har någon fantasi som idag, så brukar jag som oftast göra en enkel men väldigt god pastarätt.

Jag använder mest pastamärket Barilla och sorten GNOCCI, men sist testade jag en nytt pastamärke och en sort jag aldrig tidigare prövat. Jag gillar den nya pastan både till utseendet och smaken!
Här hittar du pastasorten Mafalda Corta pasta på hemköp

Det var det hela om själva pastan. Pastasåsen köper jag färdig på burk från Barilla och sorten heter OLIV. Det är kort och gott en god pastasås med tomater och oliver. För att fullända rätten behövs även mozzarellaost och färsk basilika. 


Gör så här

Koka pasta för två personer
Värm upp en burk pastasås
Skär två mozzarellaostar i bitar

När pastan är färdigkokt  kryddar jag den med olivolja, salt och peppar, lägger upp på  tallrikar, häller pastasås över pastan och toppar med mozarella  och färsk basilika. Mums! 

Det tar inte mer än 10 minuter max att göra maträtten och den har en välbalanserad smak. 

En burk tomatsås räcker till två personer och jag brukar inte snåla med mozzarella utan vi får var sin ost om vi är två personer som äter. 

Foto: Testar en ny pastasort


Foto: Bariallas pastasås med tomat och oliver