Sidor

onsdag 2 april 2014

Jag känner mig som en tant som linkar fram.....

Jag har fått en tid hos en fotvårdsspecialist på Lidingö som min sjukgymnast rekommenderat mig, kl 17:00 idag. Jag har börjat stretcha och dra i lederna i tårna och pressa tårna uppåt, som sjukgymnasten visade vid förra besöket. Jag gör det varje dag, flera gånger om dagen! För varje dag som går gör det ondare och ondare, idag har jag riktigt ont.

Foto: Min fot, 2014-04-02

När jag kommer till fotvårdsspecialisten ger hon mig nya instruktioner. Hon avråder all form av stretchning i tårna som sjukgymnasten visat mig och visar att musklerna som gör att tårna kan spreta uppåt och utåt sitter på skenbenet framsida och att det är dem jag försiktigt ska träna men absolut inte nu, då jag gjort för mycket.

Hon säger att jag ska vara rädd om stortåleden som är nu förstorad och svullen och trampdynan (den jag opererade mig för när jag var tolv) likaså. Hon förklarar att hon tror att jag har ett längre ben (det har jag hört förr) och att det benet samt foten då får ta mer belastning, därav förstorad trampdyna och tåled samt värkande höft. Krokigheten på de andra tårna beror på högklackade och felaktiga skor, fortsätter hon och avråder bestämt att jag aldrig mer får gå i klackar, att jag ska skaffa sko inlägg (specialgjorda) som ska avlasta trampdynan.

Så får jag sitta i fotbad och hon skrapar bort valkar och förhårdnader som suttit där länge- för jag har aldrig varit på fotvård förut i hela mitt liv. Dessutom så ska jag ha tejpade tår nu i 2-3 månader. Med blå "kinesiology tape". Hon tejpade dem åt mig och lär mig hur jag ska tejpa själv. Tårna ska tejpas så att de ska bli  raka istället för nedåt och krokiga. Fattar ni att det gör ont?  Hon rekommenderar också att jag ska skaffa inlägg som en specialist på inlägg kan göra åt mig och ger mig ett telefonnummer som jag ska ringa.

Jag har inte behandlat mina fötter bra, de förtjänar uppenbarligen bättre.... De har protesterat länge i tysthet och slutligen börjat krokna. Jag känner mig som en tant som linkar fram med ond höft och lågskor. Hate it! Måste börja inhandla snygga lågskor och gympadojjor, så att jag vågar gå ut.

Självklart finns det unga tjejer, kvinnor och tanter som alltid har lågskor och ser hur coola ut som helst! Men jag  ä r  h ö g k l a ck a t  i min hjärna, en stil som jag nu måste överge. Sånt går inte över en natt, men jag måste börjar nu....



Kinesiology tejp, ger mina tår en väldigt smurfig look.