Idag träffar jag min vän L kl 15:00 vid Åkeshofs slott för vi ska plocka blåbär i skogen intill. Jag köper en ny ryggsäck på Claes Ohlson. En ceriserosa sak för bara 99 SEK och ett puderrosa gummistövlar på Min sko, men dem använder jag inte. Vill inte smutsa ner dem med blåbär när allt kommer till kritan. I ryggsäcken packar jag ner kaffetermos och kakor. Lisa har med sig färska kanelbullar från Hemköp. Vi fikar och plockar blåbär ända till kvällen. Det är ljust ute och behaglig temperatur. Jag kommer belåten hem med cirka 7,5 dl. När jag rensat klart gör jag blåbärspaj på mammas vis.
Foto: Nya stövlar och ryggsäck för bärplockningen
Foto: L med sina blåbär
Här kommer receptet:
Ingredienser
7,5 dl blåbär
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1/2 tesked bakpulver
150 gr smält smör
Lite salt (jag skippar saltet då jag använder bregott extrasaltat istället för smör)
Grädda i 225grader
(gallret i mitten) i 15-20 minuter.
Man kan ha lite mjöl på händerna när man knådar ut degen i pajformen.
Den blev jättegod!
Foto: Dekorationen på blåbärspajen ser ut som små öar i havet.