Sidor

lördag 13 augusti 2016

Baka Kesobröd utan mjöl

Det går inte att sörja tjugofyra timmar om dygnet. Det blir så negativt och tråkigt. Det skulle inte Esmeralda vilja. Det vet jag. Hon blev väldigt känslig om jag var ledsen. Ville trösta och puffa sitt huvud mot min panna och trampa på min mage och kurra. Så jag prövar med att tänk på något helt annat. Jag bakar kesobröd utan mjöl!

Till en början tycker jag att baket blev misslyckat. Det blev lite för brunt på ovansidan och kändes inte helt klart på insidan och så platt det blev! Bilderna som fanns i receptet visade ett mycket fluffigare bröd. Hm,var gick det fel? Jag stoppar de klippta bitarna i påsar och fryser in hälfen. Jag tänker att även om jag aldrig mer kommer att baka det här brödet så kommer jag iallfall att äta upp det jag gjort, eftersom det innehåller så många nyttiga ingredienser.

Jag börjar med att breda Nutella på brödet och kanske är det just det som är fel? För när jag senare äter med smör och ost så smakar det riktigt gott och det blir faktiskt ännu godare när det legat i påse ett tag. Skumt! Receptet hämtar jag från tidningenhembakat.se 

Foto: Bred ut smeten på en plåt, cirka 1 cm på höjden. Grädda 18-20 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.




Foto: Så här ser det ut när det är färdiggräddat. 




Foto: Det blev riktigt gott- med ost och smör.
Varianten på bilden går inte hem hos mig!