Sidor

torsdag 2 augusti 2018

Boksommar

Den här sommaren har jag läst en hel massa bra böcker. Jag har ju liksom inte kunnat göra så mycket mer då jag får mer ont i axeln och armen av att sitta framför  datorn eller surfa på min iphone. Av alla böcker jag läst den här sommaren kommer här ett urval:

Tannie Marias recept på kärlek och mord.
En riktig feelgood-bok som utspelar sig i en spännande miljö i södra Afrika. Boken innhåller både kärlek, mord och spänning blandat med humor och med inslag av sydafrikanska recep, precis som titeln beskriver.

Jag gillar den jättemycket och gav bort ett inbundet exemplar till min mamma.
 Författaren Sally Andrews bor i ett naturreservat i Sydafrika tillsammans med sin man och ett antal vilda djur. Hon är utbildad till psykolog och är specialiserad på frågor som rör kvinnomisshandel. Denna bok är hennes debutroman.



Begärets nio växter
Den här intressanta boken tar dig med på ett spännande äventyr med kärlek och svek, mystik och hetta och inte minst sällsynta växter som ringlar sig som en "grön" tråd genom hela boken.

Jag blev helt faschinerad av boken som jag tyckte var precis som en chiclitbok ska vara,  fast i ovanliga miljöer som en legendarisk trädgård i en tvättstuga i New York till Mexicos djupaste regnskog.

Boken är Margot Bergwins debutroman


Ut ur Kalahari, drömmen om det goda livet
Det här är en bok jag normalt inte skulle välja att köpa själv, men när min man kom hem med den en dag, så tänkte jag varför inte?

Författaren Lasse Berg reser tillbaka i sina egna spår i Asien och afrika där han bott och arbetat sedan snart ett halvt sekel. Han finner en bättre värld och förklarar också att det skett en förändring av våra drömmar om det goda livet. vi är jämt uppkopplade men samtidigt ensammare än någonsin.

Jag tycker att boken var intressant och vill gärna läsa fler böcker av Lasse Berg.

Inte för nära
En varm bok och lite egen bok precis i min smak,  om en ung tjej som har en ovanlig åkomma. Hon är nämligen allergisk mot andra människor och har därför isolerat sig i sitt hem. När en släktning dör tvingas hon stå på egna ben "ekonomiskt" och måste ge sig ut och söka jobb. Hon lyckas som av en händelse får ett jobb som bibliotikarie på ett bibliotek där hon träffar en man som har ett fosterbarn.  En vänskap mellan dessa tre växer fram.
Bokens författare Coleen Oakleys debuterade 2015 med feelgoodboken Before I go, som inte verkar finnas översatt till svenska.
 Inte för nära är Coleens andra bok.


Havsmannen
Boken utspelat sig i Falkenberg på 1980-talet och handlar om Nella som växt upp i samhällets utkant och hennes yngre bror Robert som är mobbad i skolan.
Boken är vacker och intensiv och handlar om syskonkärlek, om vardagens möte med det främmande och fantastika.  ÄVen denna bok kom min man Moses hem med och jag skulle nog inte valt den själv om jag stått i en bokaffär, men när man väl börjar läsa den så går det nte att lägga ifrån sig. man dras in i den sorgliga historien och vill inget hellre än att det ska sluta lyckligt.

Författaren Carl Johan Vallgren är författare, låtskrivare och artist. Han vann Augustpriset 2002 med romanen Den vidunderliga kälekens historia.



Ja det var ett urval av böcker jag läst under sommaren som jag rekommenderar.
Trevlig läsning!
kram Sophia