Ingredienser
Fryst bladspenat
1/ 2 gul lök
Lägg i en ugnsfast form
Ringla tomatpuré ( på tub) över och olivolja.
Salta, peppra, vitlökspulver och sist men inte minst lite chilipulver ( flarn) över. Knäck i fyra ägg och blanda ihop ( för bästa resultat med händerna), dela 5 stycken körsbärstomater (10 st halvor) och fördela i röran.
Häll sedan rikligt med gratängost överalltihop och in i ugnen ca 20-25 min,
220 grader.
När gratängen nästan är klar kokar du två snabbnudlepaket- häll i kryddorna som ingår. När de är klara, häller du bort vattnet, saltar pepprar och lite olivolja och sedan lite soya över- se på bilden vilken soya jag använder. Det är fermenterad soya, tamarisoja. Mild och välsmakande och nyttig.
Sedan behöver du en tallrik och ösa upp gratängen och nudlarna på, och voila, färdigt att äta!
Till maten drack jag en blandning av två juicer som jag köpt på Coop. Rödbetsjuice och granatäpplejuice. Smarrigt och rikt på c-vitamin, vilket ju diggar med bladspenatens järnrika blad.
Foto: Bladspenatgratäng med körsbärstomater och gratängost
Som du ser har jag ätit upp halva gratängen och halva nudlarna. Moses får resterande när vaknar för att gå till jobbet inatt.