Tråkigt att jag hade sönder vattenkokarens filter igår när jag diskade, men det hade nog skett förr eller senare ändå. Filtret var helt igenkalkat och det var så mycket kalk i botten. Hur avkalkar man en vatten kokare? Google, kära google, en minut senare vet jag hur man gör. Tack Google och ekotipset.se som visade exakt ur man avkalkar en vattenkokare med ättiksprit!
Vad är skillnaden mellan ättika och ättiksprit. Det kan jag berätta. Ättika är 24% och ättiksprit är 12% (utblandad med vatten). Jag har ättiksprit hemma.
Jag begav mig ut på jakt efter en ny vattenkokare vid femtiden, efter jag gått ut med Puppy. Jag besökte Åhléns, In och finn och Claes Olsson. Tiden var knapp då de flesta affärer nu för tiden stänger klockan sex på helgerna, vissa redan klockan fem. Coronas fel!
Den jag köpte fann jag på Åhlens, en vit med svart lock, rak, hög modell för 799 kr. Lite väl dyr, så jag antar att det är märket som kostar - Stelton. Men det var den finaste jag kunde hitta så där på stört, så jag tog den. När jag kom hem tyckte mannen att den var lite väl hög och efter många olika placeringar fann vi eller rättare sagt jag en plats där jag tycker den passar. Så nu står den på diskbänken bredvid microvågsugnen. Mannen har inga invändningar.
Den verkar bra. Nu vill jag verkligen hålla den kalkfri. Pappa tipsade om att han trodde att det mindre kalkavlagringar om man fyller upp vattnet till max varje gång. Kan det påverka tro? Vi borde nog hälla ut vattnet som är kvar då och då. Det brukar vi aldrig göra, vi fyller bara på nytt.
Hur som helst, den här vattenkokaren ska jag sköta om så den inte blir igenkalkad.