Jag använde det flitigt ett tag och sedan tröttnade jag. Det är så typiskt mig.... Jag börjar gilla något och då äter jag det tills jag tröttnar. Rött ris är inte bara gott utan också nyttigt på flera sätt.
Sallad med rött ris som bas är supergott! Nu var det länge sedan, så jag hade lite svårt att komma ihåg hur vad jag brukar ha i salladen förutom rött ris och sallad, så jag improviserade fram ett nytt recept. Senare när allt var klart kom jag på att jag brukar ha vita stora bönor i, då blir det ännu "matigare" och mättande.
Sophias sallad med rött ris 2014/03/17
Ingredienser
1 -2 morötter
1-2 stjälkselleri
Gröna oliver (eller svarta oliver)
Körsbärstomater
Romansallad (eller isbergssallad)
1/2 Röd lök
Olivolja
Lite blomsterhonung
Lite pressad citron
Rött ris
Stekhalloumi eller fetaost eller mozzarellaost
Stora vita bönor (glömde dock denna gång)
Kryddor
Krossad chili
Citronpeppar
Salt
Vitlökskrydda
Gurkmeja
Tillagning
Skölj riset innan du kokar det (koktid ca 45 min på låg värme med lite salt och olja)
Gör i ordning alla ingredienser medan du väntar på att riset ska bli klart.
Jag rev halloumi osten den här gången och fräste den tillsammans med morötterna i lite olivolja och salt,
men du kan lika gärna steka i bitar.
men du kan lika gärna steka i bitar.
Blanda ihop allt när riset är klart och ät medan det fortfarande är varmt.
Riset och den stekta halloumi osten gör ju att det blir en varm sallad.
Voilà!
Smaklig måltid!
Smaklig måltid!