Chiapudding äter jag till frukost eller lunch. Chiafrön är berikade med omega 3 och omega 6 i en perfekt balans, vitamin A, protein, Kalium, Vitamin B, kalcium, fosfor, zink, kostfibrer som alla är mycket bra för magen. Det är superenkelt att göra och det finns olika recept, men jag har bejakat det här:
1 person
3 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk
1 tsk vaniljsocker
1/2 banan
tinade hallon
agavesirap
cocosflarn (eller som det står på förpackningen- rostade kokoschips)
Blanda ihop chiafrön och mandelmjöl och vaniljsocker. Se till att alla fröna är täckts av vätska. Det sägs att chiafröna svällder snabbare om de mixas tillsammans med mjölken och att de måste svälla minst i 20 minuter innan det är klart.Smidigast är att blanda i en glasburk med lock ( jag använder en keramikburk med tätsittande lock) och ställa in i kylskåpet över natten. På morgonen är det klart.
Skiva en halv banan, ha upptinade hallon tillhands och blanda ner i chiapuddingen, strö cocosflarn (kokoschips) och agavesirap över. Det är gott att ha lite extra mandelmjöl över alltihop.
Chiafrön är berikade med omega 3 och omega 6 i en perfekt balans, vitamin A, protein, Kalium, Vitamin B, kalcium, fosfor, zink, kostfibrer som alla är mycket bra för magen.
Läs gärna: 10-fordelar-med-chiafron
Här kan du köpa chiafröna som jag äter
Foto: Chiapuddingen här utan hallon, eftersom de var slut. Det funkade utan, men är godare med!
Foto: Chiapudding med banan och Agavesirap och kokoschips.