Så här gör jag mina röda linsbollar:
Koka 2 dl röda linser
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 dl havregryn
1 tsk paprikapulver
3 tsk gurkmeja
röd chili (frivilligt)
salt
Blanda ingredienserna i en bunke ordentligt. Ställ in i kylskåpet en halvtimme.Rulla smeten till bollar och lägg på plåtpapper på en plåt. In i ugnen på 225 grader i typ 20-25 minuter, tror jag. De stekta linsbollarna går att frysa in.
Till röda linsbollarna äter jag tzatziki som jag gör så här:
1/2 ekologisk gurka isom jag river
150 g äkta grekisk laktosfri yougart (supergod)
1 vitlöksklyfta som jag river
olivolja
citron eller balsamvinäger
citronpeppar
salt
Smaklig måltid!

