Sidor

söndag 19 april 2015

Röda linsbollar och tzatziki

Röda linser har kort koktid och är rika på protein, järn och kostfibrer och därför bra för magen.
Så här gör jag mina röda linsbollar:

Koka 2 dl röda linser
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 dl havregryn
1 tsk paprikapulver
3 tsk gurkmeja
röd chili (frivilligt)
salt

Blanda ingredienserna i en bunke ordentligt. Ställ in i kylskåpet en halvtimme.
Rulla smeten till bollar och lägg på plåtpapper på en plåt. In i ugnen på 225 grader i typ 20-25 minuter, tror jag. De stekta linsbollarna går att frysa in.

Till röda linsbollarna äter jag tzatziki som jag gör så här:
1/2 ekologisk gurka isom jag river
150 g äkta grekisk laktosfri yougart (supergod)
1 vitlöksklyfta som jag river 
olivolja
citron eller balsamvinäger
citronpeppar
salt




Smaklig måltid!