Sidor

söndag 21 juli 2019

Pasta med räkor och körsbärstomater i gräddsås

Jag brukar göra en räkpasta som är enkel att göra och god. Jag använder stora skalade räkor som jag köper på Hemköp.

För 2 personer behöver du
cirka 200 gr skalade räkor (påsen med stora skalade räkor åfrån Hemköp är på 400 gr)
1 liten rödlök ( eller 1/2 stor rödlök)
1/2 pressad citron
3 dl mellangrädde
1/2 paket fryst persilja ( ett sånt där litet paket från Findus)
Salt
Svartpeppar
Chilisås
Lite olivolja
En handfull med körsbärstomater ( som delas på mitten)
Eventuellt 1 stjälkselleri ( om det finns hemma)
Parmesanost riven

Pasta för två personer
Använd med fördel Gnoccipasta ( skålformad pasta)

Gör så här:
Lägg alla komponenter till pastasåsen i en gryta och koka upp.
När pastan är nästan klar häller du ut nästan allt pastavattnet, men sparar litegrann och häller tillbaka pastan grytan. Häll över den uppkokade pastasåsen i grytan med pasta, blanda runt och låt stå på plattan på låg temperatur så det får koka ihop sig lite.
Servera med riven parmesanost.

Voilà smaklig måltid!