Jag har skrivit om det lite för att göra min egen "touch". Jag gör biffar istället för burgare.
Kikärtsbiffar
1 förp färdigkokta kikärter
1 st gul lök
vitlökskrydda
1 st morot
100 g fetaost
1 st ägg
0,5-1 dl ströbröd
chiliflarn
Salt och peppar, efter behov
Olja eller smör till stekning
Yoghurtsås
2 dl yoghurt
3-5 msk ajvar
1 tsk sambal oelek
2 tsk paprikapulver
Salt och peppar
Sallad
Avocado
Tomat
Gurka
100 g fetaost
1 st ägg
0,5-1 dl ströbröd
chiliflarn
Salt och peppar, efter behov
Olja eller smör till stekning
Yoghurtsås
2 dl yoghurt
3-5 msk ajvar
1 tsk sambal oelek
2 tsk paprikapulver
Salt och peppar
Sallad
Avocado
Tomat
Gurka
Morot
Rödlök
Rödlök
Dressing
Olivolja, salt, peppar, vitlökskrydda, citron
SÅ HÄR GÖR DU
Olivolja, salt, peppar, vitlökskrydda, citron
SÅ HÄR GÖR DU
Mixa kikärterna till en fast färs i en skål
Riv löken och moroten.
Smula ner fetaosten i kikärtsfärsen och blanda i lök, morot, ägg och ströbröd.Smaksätt med kryddorna.
Dela färsen i åtta små bitar och rulla till avlånga små biffar.
Hetta upp olja i stekpannan och stek biffarna på båda sidor så de får fin yta.
Servera biffarna med salladen och yougartsåsen
Voila - supergott!