Sidor

onsdag 20 juni 2018

Antiinflammatorisk mat- söpotatisrecept

Jag har googlat på antiinflammatorisk mat och läst en massa om matens betydelse. Om jag inte kan käka piller så kan jag ju iallfall försöka äta så bra som möjigt, för att undvika mer inflammation i kroppen. Bra idé va? Tydligen ska sötpotatis vara bra, bättre än vanlig potatis. Så jag googlade på recept och hittade ett som jag har provat. Det var smaskigt så jag rekommenderar dig att pröva det.


Recept:
1 sötpotatis sköljs och delas på mitten på långsidan
och läggs i en smord glasform med de platta sidorna
 neråt. Grädda 30 minuter, 200 grader.

1 burk kikärtor sköjs och läggs i en annan glasform och ha över olivolja,
vitlökskrydda salt och peppar.
Därefter in i samma ugn som potatisen, (så att du har två glasformar
 parallellt bredvid varandra).

När 30 miuter gått tar du ut potatisen och vänder på dem med den
platta sidan uppåt,
stoppar ner en halv fetaost i vardera halva och saltar, pepprar och ringlar olivolj över.
In i ugnen igen, gratinera i 6-10 minuter.

När sötpotatisen är färdiggratinerade tar du ut dem och kikärterna
(om du inte redan tagit ut dem).
Hur fort kikärtorna rostas beror ju lite från ugn till ugn.
Så håll koll.

Dekorera medfärsk basilika och voilà klart att äta
när det kallnat lite grann.

Foto: Sophias sötpotatis med fetaost och rostade kikärtor