Sidor

måndag 3 augusti 2020

Testar recept på citron- och dillsås med mandelsmör

Idag testar jag Renée Voltaires citron- och dillsås med mandelsmör tillsammans med rostar grön sparris 

Ingredienser  
2 msk Nötspread – Smooth Mandel från Renée Voltaire
1 st citron , saften
1/2 dl vatten
1/2 msk dill , hackad
1 nypa Himalayan Crystal Salt från Renée Voltaire

Receptet blir cirka en dl sås

När du blandat ihop ingredienserna är såsen klar att ätas tillsammans med kokt grön sparris eller andra kokta grönsaker. Eller gör som jag gjorde idag. Jag rostade grön sparris i ugnen med parmesanost, olivolja, salt, peppar och vitlökskrydda. När sparrisen var färdigrostad och ute ur ugnen duttade jag över balsamico creme och chilirostade sesamfrön. Jag köpte två färdiga knippen färsk grön sparris och skulle säga att en knippe sparris och såsen räcker till en person och snarare är en förrätt än en huvudrätt.